Το χιούμορ και τα παθήματα της βασίλισσας Αλεξάνδρας της Δανίας !

Το χιούμορ και τα παθήματα της βασίλισσας Αλεξάνδρας της Δανίας !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είναι γνωστές οι ερωτικές περιπέτειες των εστεμμένων, των  μοναρχών και των αυτοκρατόρων, που καθιστούσαν την ζωή των συζύγων τους αφόρητη και τους οδηγούσαν στην κυμματώδη θάλασσα της απελπισίας, με τον παράλληλο σκανδαλισμό του λαού, που αξίωνε απο τους πολιτικούς του ταγούς, μια ζωή έντιμη και κατά τα χρηστά ήθη. Το ηθικό μαρτύριο της απιστίας λοιπόν βίωνε κάθε τρείς και λίγο και η βασίλισσα  Αλεξάνδρα της Δανίας, που είχε παντρευτεί τον Άγγλο βασιλιά  Εδούαρδο τον Β΄. Σπάνια ήταν δίπλα της, διαρκώς έλειπε απο το σπίτι τους και η θαλπωρή για αυτήν της συζυγικής στέγης ήταν κάτι άγνωστο.

Και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και ο βασιλιάς Εδουάρδος έφυγε απο την ζωή, βγάζοντας απο αυτή την ηθική δίνη την Αλεξάνδρα. Με το άγγελμα του θανάτου του, η βασίλισσα δεν σκέφτηκε άλλο τίποτα να πεί, απο την αμίμητη φράση «Τώρα τουλάχιστον ξέρω που βρίσκεται» !!! Τά΄χαν δυστυχώς αυτά τα τερτίπια, οι βασιλικοί έρωτες και γάμοι. Το μόνο, ότι το κακό προσέβαλε και τον απλό λαό, για να καταδειχτεί απο βασιλιάδες και απλούς ανθρώπους, ότι η απιστία είναι γλυκό πράγμα !!! Η βασίλισσα Αλεξάνδρα είδε το φως της ζωής το 1844 και απεβίωσε το 1925.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 6598481439810980417

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item