Το Πολυτεχνείο και το σημερινό μας χρέος !

Το Πολυτεχνείο και το σημερινό μας χρέος !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέρα ιστορικής μνήμης η σημερινή, με την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17-11-1973 και την δυναμική παρουσία στο προσκήνιο του νεολαιίστικου κινήματος, για την πτώση της χούντας, την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών, την περιστολή του παρακράτους και τον εκδημοκρατισμό εν γένει της δημόσιας ζωής. 

Η νεολαιίστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι και θα είναι για
πάντα, ένα διαχρονικό σύμβολο ελευθερίας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και δυναμικής αντίστασης της νεολαίας, απέναντι σε κάθε αντιδραστικό και ανελεύθερο καθεστώς και κάθε μορφής καταπίεση. Για αυτό και δεν μπορεί να μπεί και σε «καλούπια», όπως κατά καιρούς προσπάθησαν πάρα πολλοί ηθικοί και πολιτικοί σφετεριστές του, για να χτίσουν πάνω στους δημοκρατικούς αγώνες του, πολιτικές καριέρες !  Ότι εγκλείει μέσα του, το σπόρο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, δεν περιχαρακώνεται και δεν καλουπώνεται !

Το σημερινό επίκαιρο μήνυμά του, είναι η θεσμική ακεραίωση της δημοκρατίας, ο εκσυγχρονισμός της εθνικής μας παιδείας, ώστε να είναι ανταγωνιστική στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον μας και να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα ελληνόπουλα, το πλάτεμα της δικαιοσύνης και το κράτος δικαίου, η σύμμετρη οικονομική ανάπτυξη με τον περιορισμό των περιφερειακών ανισοτήτων, η διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και η κοινωνική αλληλεγγύη, που πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα, κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας. 

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7924735684580804396

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item