Νεοκλασική αύρα στην Ιθάκης, στην Κυψέλη !

Νεοκλασική αύρα στην Ιθάκης, στην Κυψέλη !

Πόσην ομορφιά και μοναδικό αρχιτεκτονικό χρώμα, μας φανερώνει η Ιθάκης στην Κυψέλη ! Με τα αξεπέραστα νεοκλασικά της και το κοινωνικό μεγαλείο της μεσοπολεμικής και μεταπολεμικής της αστικής της ανάπτυξης. Ένας όμορφος κόσμος, ένας κόσμος μέγας, που συνεγείρει κάθε καρδιά και σε κάνει να αναπολείς νοσταλγικά τα κλέη και τις εξάρσεις της αρχοντικής Κυψέλης. Της Κυψέλης του Ελύτη, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, των αδελφών Καλούτά, του Νίκου Γκατσου και τόσων άλλων μεγάλων της τέχνης και του πολιτισμού μας. Αυτό το έξοχο χρώμα μας αναδίνει το νεοκλασικό της φωτογραφίας στην Ιθάκης, που συναιρεί νεοκλασικά στοιχεία, με εκλεκτικιστικά στην αισθητή γραμμικότητα του τοίχου. Την δωρική παραστάδα της κεντρικής πόρτας, το ελικοειδές φινιστρίνι και τις αριστουργηματικές βυσσινί θύρες, που σε ανατείνουν και εκφέρουν κλασική αρχοντικά. Κάθε σημείο της Κυψέλης και ένα αρχοντικό κύτταρο της Αθήνας μας. Για αυτό την λατρεύουμε κατάβαθα στην καρδιά μας !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 15-2-2020

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3631205143355964163

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item