Τα μουσεία της Αθήνας: Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Τα μουσεία της Αθήνας: Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
Του Πάνου Αυγουστή*

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι φορέας πολιτισμού, που ευνοεί τη διαμέσου των παιχνιδιών εθελοντική εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής και σχολικής (πρωτοβάθμιας) ηλικίας. Συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ διοργανώνει σε σταθερή ετήσια βάση, ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα του μουσείου βασίζονται σε θέματα της καθημερινότητας και στις δράσεις τους τα παιδιά λαμβάνουν μέρος με ενεργό τρόπο, δημιουργώντας και παράλληλα μαθαίνοντας τον κόσμο και τις δομές της κοινωνίας. Το μουσείο, που ξεκίνησε την παρουσία του την περίοδο 1995-96, υποστηρίζεται από ομότιτλο σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1987. Το κείμενο και οι πληροφορίες προέρχονται απο την ιστοσελίδα el.wikipedia.org

*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8689122536620232595

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item