Οι ναοί του ιστορικού κέντρου της Αθήνας: Αγία Παρασκευή.

Οι ναοί του ιστορικού κέντρου της Αθήνας: Αγία Παρασκευή.
Του Πάνου Αυγουστή*

Μια μικρή, καμαροσκέπαστη βασιλική δίπλα στον Ναό της Χρυσοσπηλιώτισσας, στην οδό Αιόλου, αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταβυζαντινού ναού της Αθήνας, μάρτυρα της ακούσιας απουσίας τόσων άλλων που υπήρχαν στην πόλη και χάθηκαν. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ιστορικό ή αρχιτεκτονικό στοιχείο και με εμφανείς μεταγενέστερες επεμβάσεις, ξαφνιάζει ευχάριστα μέσα στο τσιμέντο και την κίνηση της περιοχής. Σε μια μικρή, αβαθή κόγχη πάνω από τη θύρα της υπάρχει η εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

Το κείμενο και οι πληροφορίες προέρχονται απο την ιστοσελίδα ikivotos.gr

*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7523210106921332674

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item