Ονειρική ομορφιά στην Αισχύνου και Φρυνίχου, στην Πλάκα !

Ονειρική ομορφιά στην Αισχύνου και Φρυνίχου, στην  Πλάκα !

Μοναδική ομορφιά μας αναδύει το νεοκλασικό στην συμβολή των οδών Φρυνίχου και Αισχύνου. Στην μαγευτική Πλάκα, την ευλογημένη των θεών, που τη λούζει το «ιερό» φως της Ακρόπολης και συνιστά με τις ακένωτες ομορφιές της, ένα απέραντο υπαίθριο Μουσείο. Την γενέθλια περιοχή της Αθήνας μας, με τους πρώτους Αθηναίους τους «γκάγκαρους», από την οποία εκπορεύτηκε η ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης. Μια συνοικία ακόμα σταυροδρόμι πολιτισμών, που συναιρεί την μεγαλουργία του αρχαιοελληνικού πνεύματος, με το ηθικό φέγγος της Ορθοδοξίας μας, με το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, την Αγία Αικατερίνη, τον Άγιο Ελισσαίο, την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και τους Άγιους Απόστολους του Σολάκη, να αναδύουν την απαράμιλλη ηθική της αύρα. Όλα αυτά τα στοιχεία ομορφιάς και αισθητικής πρωτοπορίας, μας εκπέμπει το μεγαλοπρεπές νεοκλασικό κτίριο στην συμβολή των οδών Φρυνίχου και Αισχίνου. Με την πανέμορφη τριγωνική απόληξη της πρόσοψης και την πανοραμική στέψη με τα ακροκέραμα. Τις δωρικές παραστάδες των πανέμορφων παραθύρων και το μεγαλοπρεπές μπαλκόνι με τους μαρμαρόγλυπτους κιλλίβαντες. Μια αρχιτεκτονική σύνθεση που συνιστά πανδαισία και αντικατοπτρίζει την ανείπωτη ομορφιά της Πλάκας. Αυτής της ευπλογημένης συνοικίας των θεών !
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 28-4-2020

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022166354925241521

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item