Κλασική ομορφιά στον Κολωνό !

Κλασική ομορφιά στον Κολωνό !

Νότες ακατάλυτης κλασικής ομορφιάς, μας αναδύει η εξώθυρα της φωτογραφίας μας στον ιστορικό Κολωνό. Στον Κολωνό με την βαρύτιμη ιστορία του, που κομίζει το παγκόσμιο ηθικό φορτίο της πρώτης και μεγαλύτερης φιλοσοφικής ακαδημίας στον κόσμο, την Ακαδημία  του Πλάτωνα, αλλά και την δύναμη του λαϊκού παλμού και της αγέρωχης ελληνικής ψυχής, στα νεότερα χρόνια, που συνέδραμαν ζωτικά την κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία της πόλης. Με την φυσική του καλλονή ακόμα με τοπόσημα, όπως ο περίφημος Λόφος του Σκουζέ – ένας σπάνιος φυσικός πνεύμονας της Αθήνας – να κοσμούν την πόλη και να αποδεικνύουν τον σύμμετρο φυσικό της πλούτο σε κάθε γωνιά της. Λίγο παραμελημένη λοιπόν η εξώθυρα της φωτογραφίας μας, αλλά με μοναδικά στοιχεία ομορφιάς. Την επιβλητική περιμετρική δωρική της παραστάδα, την τοξοειδή αρχοντική τομή στο κάσωμα της πόρτας, αλλά και τα κομψά ανάγλυφα μεταλλικά σκαλίσματα στο σώμα της. Και όλα τούτα ντυμένα στο πανέμορφο γκρί – αρτιφισέλ χρώμα ! Πελώρια τα αισθητικά αποθέματα του πανέμορφου Κολωνού, που μας προσκαλεί καρτερικά να τον αναβαθμίσουμε και να του δώσουμε την αίγλη και το κύρος, που αρμόζει στην φυσική του ομορφιά και την ιστορία τουΠάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 10-4-2020

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8416807052649574993

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item