Νότες ομορφιάς στον Ελαιώνα !

Νότες ομορφιάς στον Ελαιώνα !

Πανέμορφος με μοναδική φυσική ομορφιά ο Ελαιώνας, λίγο πιο έξω από την Αθήνα, συναιρώντας σπουδαία ιστορικά στοιχεία, αλλά και την ηθική δύναμη της αυθεντικής λαϊκής ψυχής. Με πολυδύναμη συμμετοχή στην διαμόρφωση της κοινωνικής ταυτότητας της πόλης, αλλά και με σπουδαίες αναφορές στα κοινωνικά δρώμενα, ήτοι αθλητισμός, λαϊκός πολιτισμός, οικιακή οικονομία κ.λ.π. Βίωσε για αρκετά χρόνια την υπανάπτυξη και την αδιαφορία, αλλά πάντα αποτελεί ένα πανέμορφο κομμάτι της Αθήνας, που ακτινοβολεί ομορφιά και αθηναϊκή ατμόσφαιρα. Αυτά τα ωραία στοιχεία, μας εκφέρει και η λιτή νεοκλασική ισόγεια κατοικία της  φωτογραφίας μας. Με την επιβλητική οδοντωτή ταινία και τις πανέμορφες ανάγλυφες γύψινες διακοσμήσεις στην μετώπη, τα λεπταίσθητα επίκρανα των τεσσάρων παραθύρων και το γλυκύ πράσινο χρώμα τους, που κάνει αντίστιξη, στην ακατάλυτη κυριαρχία του αρχοντικού λευκού ! Μια μοναδική σύνθεση ομορφιάς, σε μια λαϊκή και ξεχασμένη γειτονιά, που μας φωνάζει δυνατά η ομορφιά της πόλης είναι παντού και μας προσμένει με αγάπη, να την αγκαλιάσουμε !Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 11-4-2020

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6773663081832042303

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item