Πινελιές ομορφιάς, στην Εφέσου Πλατεία Αμερικής !

Πινελιές ομορφιάς, στην Εφέσου Πλατεία Αμερικής !

Πανέμορφο κομμάτι της Αθήνας μας η Πλατεία Αμερικής, πάντα είχε να μας επιδείξει ωραία αισθητικά στοιχεία που κοσμούσαν την ταυτότητα της πόλης. Από την άλλη ήταν σύμφυτη με την αστική ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία της Αθήνας, στα χρόνια του μεσοπολέμου και εντεύθεν. Συνέρρευσαν σε αυτήν για να κατοικήσουν, ευημερούντα στρώματα, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Να θυμίσω τον Μίτια Καραγάτση μεταπολεμικά, τον έξοχο ζωγράφο και λογοτέχνη μας Φώτη Κόντογλου, αλλά και τον αείμνηστο πρόεδρο της Βουλής Γιάννη Αλευρά, στην οδό Λευκωσίας τις τελευταίες δεκαετίες  - όπως και πολλούς άλλους βεβαίως - που καταδεικνύουν το υψηλό ηθικό κύρος της περιοχής. Αυτήν ομορφιά και λεπταισθησία, μας εκφέρει και το λιτό ισόγειο νεοκλασικό της φωτογραφίας μας, με τα μοντερνιστικά του ακόμα στοιχεία. Τα ωραία παράθυρα με τις παραστάδες τους και την «ιωνική» στέψη τους, την ωραία επίσης ξυλόγλυπτη πόρτα, με την κομψή σιδερένια επένδυση, αλλά και την γραμμωτή στέψη της σκεπής. Και όλα λουσμένα μέσα στο γλυκύ καφέ ανοικτό χρώμα, που κάνει αντίστιξη με το αρχοντικό λευκό. Μια έξοχη αισθητική σύνθεση, που μας στέλνει μηνύματα ομορφιάς και αισιοδοξίας, από την αγαπημένη Πλατεία Αμερικής. Με την ευκαιρία αγαπημένοι φίλοι για εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση !Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 15-4-2020

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 7486720493057425278

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item