Η πανέμορφη ρωμαϊκή αγορά, σταυροδρόμι πολιτισμών !

Η πανέμορφη ρωμαϊκή αγορά, σταυροδρόμι πολιτισμών !

Μοναδικής αισθητικής ομορφιάς, αλλά και βαρύτιμης ιστορίας, η ρωμαϊκή αγορά στην Πλάκα - Μοναστηράκι. Διασταύρωση και συναπάντημα ανά τους αιώνες πολιτισμών, που αναδεικνύουν διαχρονικά την βασιλίδα των πόλεων Αθήνα, ως το κέντρο της ανθρώπινης δημιουργίας και του πολιτισμού. Με τις ατίμητες αρχαιότητες να επισκοπούν την μεγαλουργία του αρχαιοελληνικού πνεύματος. Αλλά κα τον ναό της Παντάνασσας, να αναδύει την ευλογία της Παναγίας και την αξεδιάλυτη ανά τους αιώνες μύχια σχέση ελληνισμού και ορθοδοξίας. 

Εκεί συναντήθηκαν και συνεχίζουν να συναντώνται,  το ζεστό πνευματικό φως του ελληνισμού, με την μυστηριακή αύρα της Ανατολής, αλλά και τον κοσμοπολιτισμό του δυτικού πνεύματος, δημιουργώντας μια μοναδική σύνθεση και τρόπο ζωής.  Εκεί διασταυρώνονται τα χρώματα και τα αρώματα της Ανατολής, με τα παζάρια και τα μοναδικά προϊόντα της, με την ευλογία της Παναγίας, την πνευματική μεγαλουργία της Αρχιγέτιδας Αθηνάς, που προεξάρχει στην Ρωμαϊκή αγορά, το έξοχο ηθικό κύρος του αυτοκράτορα Οκταβιανού και του Αδριανού μεθύστερα, αλλά και το τζαμί του Τζισταράκι ! Μια σύνθεση πολιτισμών και ζωής, που όμοιά της, αλλού δεν υπάρχει. Για αυτό και κάθε επίσκεψη στην ρωμαϊκή αγορά, είναι μια σπάνια εμπειρία ζωής, ένα μοναδικό ηθικό βίωμα, που εμείς οι Αθηναίοι, έχουμε την ευτυχία, να το απολαμβάνουμε ατελείωτα !!!

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 5-4-2020

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8489854243395985635

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item