Νότες ομορφιάς στην Ρεθύμνου, στο Μουσείο !

Νότες ομορφιάς στην Ρεθύμνου, στο Μουσείο !

Μοναδικές εκφράσεις ομορφιάς, μας δίνει το Μουσείο, με τα καλλιεπή νεοκλασικά του και την  βαρύτιμη ιστορική παρουσία του στην πόλη. Μια περιοχή αναπόσπαστα συνδεδεμένη, με τον κοινωνική και αστική ανάπτυξη της Αθήνας μας, αλλά και τις χάρες και τους ενθουσιασμούς της «Μπέλ Επόκ». Ήδη από τα τέλη του 19-ιου αιώνα, η περιοχή του Μουσείου, είχε αναδειχθεί σε κομβικό σημείο της διασκέδασης στην πόλη. Και οι δεσποινίδες της αστικής τάξης της εποχής, έσπευδαν κατά μήκος της Πατησίων στο ύψος το Μουσείου, τις Κυριακές και τις σκόλες, για να κάνουν την βόλτα αναψυχής, αλλά και τις κοινωνικές τους γνωριμίες. Ακόμα αποτελούσε κοινωνικό γεγονός μεσοπολεμικά η παρουσία του περίφημου Παναγή Κουταλιανού, σε αλάνα απέναντι από το Μουσείο, στην οποία έκανε επίδειξη δύναμης, βάζοντας ένα κανόνι στην πλάτη του, που το εκπυρσοκροτούσαν και είχε την δύναμη, να το κρατήσει όρθιος !!! Μια περιοχή κατάφορτη λοιπόν από τις ηθικές μνήμες και τα κοινωνικά γεγονότα στην πόλη. Όλα αυτά τα ωραία στοιχεία, ομορφιάς και οράματος ποιότητας ζωής, μας συναιρεί η αριστοτεχνική είσοδος οικίας, της οδού Ρεθύμνου στο Μουσείο. Με την ωραία σιδερένια σκαλιστή πόρτα και τις μαρμαριένιες παρασταδες δίπλα της, αλλά και το λιτό και περίτεχνο σκέπαστρο, που την «στέφει». Καθώς και με το ωραίο γκρί – αρτιφισέλ χρώμα της, που κάνει αντίστιξη με το αρχοντικό λευκό. Μια πανέμορφη και καλαίσθητη είσοδος, αντάξια της κοινωνικής αίγλης, τη ιστορικής περιοχής του Μουσείου.
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 29-4-2020

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 4002522156264011460

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item