Ο Κεραμεικός του λαϊκού παλμού και της ανάπτυξης !

Ο Κεραμεικός του λαϊκού παλμού και της ανάπτυξης !

Και μόνο μια πανοραμική φωτογραφία του Κεραμεικού, αποδίδει με ηθική ενάργεια την ομορφιά της συνοικίας, τον δεμένο κοινωνικό της ιστό, αλλά και την κοινωνική της ανάπτυξη, μέσα από την ακατάλυτη δύναμη της λαϊκής ψυχής. Μιας ωραίας συνοικίας στην καρδιά της Αθήνας μας, που συμμετείχε ενεργά στην κοινωνική και οικονομική της ανασυγκρότηση μεταπολεμικά, με αμέτρητα εργαστήρια, σιδηρουργεία, χαλκοποιεία, κορνιζάδικα, με το πλούσιο εργατικό της δυναμικό που τροφοδούσε όλες τις μονάδες παραγωγής της πόλης, αλλά και τον σπουδαίο λαϊκό της πολιτισμό. Παρόλες τις οικονομικές αντιξοότητες στις οποίες βρέθηκε το ωραία αυτό κομμάτι της Αθήνας μας, ποτέ δεν υπέστειλε την δίψα για πολιτισμό. Και μέσα από τα ταπεινά σπίτια του, που η εντιμότητα, η λεβεντιά και η καλοσύνη ήταν οι πυξίδες πορείας στη ζωή, ξεπήδησαν κορυφαίοι της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού μας. 

Να θυμίσουμε τους Αντώνη Σαμαράκη, Αλέκο Φασιανό, τον Τάσο Λειβαδίτη, τον  Αριστομένη Προβελλέγιο, την Κατερίνα Γώγου, ως και τον Γιώργο Ζαμπέτα, με την Βίκυ Μοσχολιού. Αναστήματα σπουδαία, που σήκωσαν την Ελλάδα μας, ψηλά στον 20-ο αιώνα και διατράνωσαν, την ηθική πρωτοπορία της πατρίδας μας, στο δύσβατο πεδίο της πνευματικής άθλησης και της τέχνης. Όλα αυτά μας αναδύει η ωραία μας πανοραμική φωτογραφία για τον Κεραμεικό. Τον δυνατό και καλοχτισμένο του κοινωνικό ιστό, την οικιστική καλωσιά του, την παστρικότητα και λεβεντιά, που εκπέμπει η γνήσια λαϊκή ψυχή και πάνω από όλα την ευλογία της Ορθοδοξίας, που σε όλα τα σταυροδρόμια της αιματοβαμμένη και μαρτυρικής ιστορίας μας, υπήρξε η τιμαλφής μήτρα αναγέννησης του ελληνισμού. Για αυτό και τον αγαπούμε βαθιά και είναι διαρκώς ένα από τα σημεία επιστροφής, στην αγαπημένη μας Αθήνα !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 3-4-2020

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 4128827135543813962

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item