Η μοναδική γλυκύτητα της Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό !

Η μοναδική γλυκύτητα της Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό !

Ανείπωτη είναι η ομορφιά και η γλυκύτητα της οδού Σαλαμίνος, στον ιστορικό Κεραμεικό. Στον Κεραμεικό που κομίζει τόση ιστορία και αρχαίο κλέος, από την ταυτότητα της Αθήνας μας, αποτελώντας πάντα ένα ατίμητο κομμάτι της. Άρρηκτα συνυφασμένο με την εκκλησία του Δήμου, με την δημοκρατία, με την κοινωνική ανάπτυξη στα νεότερα χρόνια, αλλά και με την σπουδαία και πλατιά έννοια της γειτονιάς, τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτά τα ωραία στοιχεία μας φανερώνει το νεοκλασικό της φωτογραφίας μας, με την γραμμικότητα του και το ωραίο τοξοειδές παράθυρο του, που δεσπόζει στην όλη σύνθεση της οικίας. Με το γλυκύ πράσινο χρώμα των παραθυρόφυλλων και το αρχοντικό λευκό του κασώμματος του παραθύρου. Και σαν διάκοσμος στην απέριττη και πανέμορφη αυτή κατοικία, η νεραντζιά, που δίνει νοερά, ένα σπάνιο χρώμα στο περιβάλλον ! Ο Κεραμεικός της ομορφιάς και της ιστορίας. Παντοτινό σάλπισμα καλωσιάς στην πόλη ! Για αυτό τον αγαπούμε και τον επισκεπτόμαστε συχνά !Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 9-4-2020


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9151021708123432591

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item