L' Abreuvoir στην οδό Ξενοκράτους 51.

http://www.politikanet.gr/2020/04/l-abreuvoir-51.html
L' Abreuvoir στην οδό Ξενοκράτους 51.
Του Πάνου Αυγουστή*
Ένας σπεσιαλίστας της γαλλικής κουζίνας, την οποία διδάχτηκε και εξάσκησε στη Γαλλία, ο Αλέξης Κότσης και η σύζυγός του Γιάννα άνοιξαν αυτό το γαλλικό εστιατόριο τη δεκαετία του '60, σερβίροντας steak tartare, entrecôtes και πάπια με πορτοκάλι, αλλά και crêpes Suzette και σουφλέ σοκολάτας ως επιδόρπια. Σήμερα, στην αριστοκρατική του σάλα αλλά και στην ωραία αυλή με τα φερ φορζέ εξακολουθεί να σερβίρει σπιτική τερίνα φουαγκρά πάπιας, σαλάτα Σεζάρ με κρουτόν και αντζούγιες, κρεμμυδόσουπα, μιλφέιγ με γαρίδες και σάλτσα από πράσα, μπουτάκια βατράχων αλά προβενσάλ, bitoque à la russe, entrecôte bordelaise και πάπια με πορτοκάλι.
Το κείμενο και οι πληροφορίες προέρχονται απο την ιστοσελίδα lifo.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments