Ψήγματα ομορφιάς, στην Μακεδονίας στην Πλατεία Βάθης !

Ψήγματα ομορφιάς, στην Μακεδονίας στην Πλατεία Βάθης !

Μηνύματα ομορφιάς και λιτής γοητείας, μας χαρίζει το μεσοπολεμικό μοντερνιστικό κτίριο στην οδό Μακεδονίας, στην Πλατεία Βάθης. Σε μια ιστορική περιοχή του κέντρου, που παρακολουθούσε πάντα στενά, τα σκιρτήματα ανάπτυξης της Αθήνας και έδινε τα τόνο, με το ξεχωριστό αισθητικό της χρώμα. Δίπλα στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της Λαρίσσης και της Πελοποννήσου, αποτελώντας και κοινωνικό κόμβο με τα αστικά στρώματα της επαρχίας, που επέλεγαν την περιοχή της Πλατείας Βάθης μεσοπολεμικά, για την πρώτη εγκατάστασή τους στην πόλη. Αυτά τα ωραία μηνύματα ομορφιάς και αρχιτεκτονικής γοητείας, μας εκφέρει το μεσοπολεμικό μοντερνιστικό κτίριο της φωτογραφίας μας. Με το πανοραμικό κλιμακοστάσιό του, που προτάσσεται στο κτίριο σαν έρκερ. Την αρμονική συμμετρία των παραθύρων και τα ορθογώνια «μακριά» μπαλκόνια του. Και όλα αυτά βυθισμένα στο ωραίο γλυκύ χρώμα της ανοιχτής ώχρας, που ξεκουράζει το μάτι. Μια εξαιρετική σύνθεση μοντερνιστικής ομορφιάς και λιτότητας, που αναδεικνύει το ιστορικό και κοινωνικό βάρος της πάλαι ποτέ ακμάζουσας Πλατείας Βάθης. Σε κάθε του κύτταρο το κέντρο της Αθήνας μας, μας αποστέλλει μηνύματα ομορφιάς, που πρέπει με αγάπη να τα αναδείξουμε ξανά !Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 11-5-2020

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 7505850839682206114

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item