Η μεγαλοπρέπεια του Πεδίου του Άρεως !

Η μεγαλοπρέπεια του Πεδίου του Άρεως !

Προβάλλει επιβλητικά στην καρδιά της Αθήνας, το ατίμητης φυσικής ομορφιάς και ιστορικής σπουδαιότητας Πεδίου του Άρεως. Διαχρονικά ο κύριος φυσικός πνεύμονας της πόλης, αλλά και με μια σπουδαία πολιτισμική και κοινωνική παρουσία. Σε αυτό προσέφευγε από τα μέσα του 19-ου αιώνα, η αστική τάξη της Αθήνας για να αναταθεί και να διασκεδάσει από την μπάντα του Δήμου Αθηναίων, που έπαιζε πάνω σε μια πολυγωνική εξέδρα στημένη, σε μια από τις εισόδους του Πεδίου. Και εξ αυτού του λόγου η παρακείμενη περιοχή έλαβε το όνομα «Πολύγωνο» ! Από την άλλη το Πεδίο ήταν σύμφυτο με τις μεγάλες εθνικές μνήμες, καθώς στον απείρου φυσικής καλλονής χώρο του, έχει φτιαχτεί η οδός των ηρώων, με τις προτομές όλων των μεγάλων ηρώων της εθνεγερσίας του ΄21, φιλοτεχνημένες από τους σπουδαιότερους έλληνες γλύπτες, τον Δρόση, τον Φυτάλη κ.α. Ενώ στον βαρύτιμο ιστορικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, υπάρχει και ο καλλιεπής και λιτός ναός των Αγίων Ταξιαρχών, καθώς και το Μνημείο του «Ιερού Λόχου 1821», στον αύλειο χώρο τους, φτιαγμένο από τον μεγάλο αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη. Στους Αγίους Ταξιάρχες είναι ακόμα αποτεθειμένα τα ιερά οστά του αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας, πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη. Όλα αυτά τα σπουδαία ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία μας υποστασιοποιεί η φωτογραφία μας, με την προτομή του βασιλέως Κωνσταντίνου να προεξάρχει. Για αυτό και το Πεδίον του Άρεως, είναι από τα ωραιότερα σημεία καταφυγής της πόλης μας και το αγαπούμε πολύ!Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 16-5-2020

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 7924646783320215440

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item