Πανοραμικές είσοδοι στην Ξενοφώντος στο Σύνταγμα !

Πανοραμικές είσοδοι στην Ξενοφώντος στο Σύνταγμα !

Μεγαλοπρέπεια και ατελείωτη ομορφιά στην Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, που αποτελούσε και αποτελεί την καρδιά της αθηναϊκής ζωής. Στο Σύνταγμα των μεγάλων ιστορικών μας γεγονότων, της μπέλ – εποκ και της κοινωνικής και πολιτισμικής άνθησης. Εκεί που πάντα δονείτο η καρδιά της πόλης, με τα επιβλητικά και ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία, τα πολυτελή ξενοδοχεία που ανέδυαν αύρα αστικής ευμάρειας και μεγαλοπρέπειας, τα περιώνυμα υφασματεμπορικά όπου οι κυρίες και οι κύριοι αγόραζαν τα πολυτελή κασμίρια και τα ολόμαλλα υφάσματά τους, αλλά και τα ευρύχωρα και κατάφορτα με σπάνια γλυκά της εποχής καφενεία, όπως των Ζαχαράτου, Ζαβορίτη, που οι Αθηναίοι εύρισκαν ξεκούραση και ψυχική ανάταση κ.α. Ένας κόσμος της ευμάρειας, του πολιτισμού και της ανάπτυξης. Όλα αυτά τα μοναδικά στοιχεία μας υποστασιοποιούν οι πανοραμικές είσοδοι της φωτογραφίας μας στην οδό Ξενοφώντος. Αφενός μεν η δεξιά με τι παραστάδες της, τις μαρμαρόγλυπτες ανάγλυφες συνθέσεις της και το γλυκύ ζεστό φως της ώχρας να την ντύνει ! Αφετέρου η δεξιά, με την πανοραμική, ιωνική στέψη της, την βαριά, σκαλιστή της πόρτα και την γοτθική τομή από πάνω της, να δίνει μια ξεχωριστή γοητεία στην όλη πρόσοψη. Μια μαγική σύνθεση ομορφιάς και λεπταισθησίας, σε ένα από τα καλύτερα κομμάτια της Αθήνας μας ! Σύνταγμα αγαπημένο, καρδιά της Αθήνας μας !Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 4-5-2020

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 8800523177283798806

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item