Πανοραμική ομορφιά στο Σύνταγμα !

Πανοραμική ομορφιά στο Σύνταγμα !

Μοναδικές νότες ομορφιάς και γοητείας μας δίνει ένα νεοκλασικό κτίριο του Συντάγματος, που στεγάζει, την Alphabank. Στο Σύνταγμα της αστικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ευημερίας και του πολιτισμού. Με τα μεγάλα κατά καιρούς και επιβλητικά εμπορικά μαγαζιά του, όπως του Σινάνη, του Παπαγιάννη κ.α., τα πάλαι ποτέ κορυφαία βιβλιοπωλεία του, όπως του Κάουφμαν και του Ελευθερουδάκη, αλλά και τα ζεστά, φιλόξενα και πολυτελή καφενεία του, όπως του Ζαχαράτου, του Ζαβορίτη κ.α., που αποτέλεσαν τις κοιτίδες της κοινωνικής ζωής στην πόλη. Μια κυψέλη πολιτισμού, ανάπτυξης και ευημερίας, που από τις επάλξεις της εκπορεύτηκε διαχρονικά η Ελλάδα. Όλα αυτά τα όμορφα στοιχεία, αρχοντιάς και γοητείας, μας υποστασιοποιεί το νεοκλασικό της φωτογραφίας μας. Με την αριστουργηματική καμπυλοειδή απόληξή του, την οδοντωτή περιμετρική ταινία του στην οροφή, τις παραστάδες αριστερά και δεξιά του κτιρίου, αλλά και το μεγαλοπρεπές μπαλκόνι του, με τον μαρμαρόγλυπτο κιλλίβαντα. Και μέσα στην όλη σύνθεση δεσπόζει η ανάγλυφη παράσταση της θεάς Δήμητρας, σύμφυτης με την γονιμότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία. Ένα νεοκλασικό υποδειγματικής ομορφιάς, λουσμένο στο γλυκύ χρώμα της ώχρας. Ακένωτη αρχιτεκτονική γοητεία από το Σύνταγμα, που είναι αέναος πόλος ομορφιάς και ανάπτυξης της πόλης !Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 10-5-2020

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5711289143759726850

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item