Γοητεία και ομορφιά στην Ερμού και Λεοκορίου !

Γοητεία και ομορφιά στην Ερμού και Λεοκορίου !

Ακένωτη ομορφιά και αρχιτεκτονική γοητεία, μας χαρίζει το νεοκλασικό στην συμβολή των οδών Ερμού και Λεοκορίου. Στην καρδιά του ιστορικού Ψυρρή, με τις σπουδαίες μαρμαρυγές της κλασικής αθηναϊκής ταυτότητας, αλλά και την πλατιά κοινωνική παρουσία. Σύμφυτη με την μακραίωνη ιστορία της πόλης, τα πολιτισμικά της χαρακτηριστικά, αλλά και την διασταύρωση, πολλών άλλων ιδιωμάτων, που καθιστούν την συνοικία, ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Τα χρώματα και τα αρώματα της ανατολής, τον κοσμοπολιτισμό της δύσης, αλλά και την έξοχη αύρα της βυζαντινής παράδοσης. Όλα αυτά τα μοναδικά στοιχεία συναιρούνται στο νεοκλασικό της φωτογραφίας μας, που αναδύει μια αξεπέραστη γοητεία και χάρη. Με την περιμετρική κεραμική στέψη του, τα πανέμορφα παράθυρά του με τις παραστάδες τους και τα μικρά, αλλά καλλιεπή μπαλκόνια του και το πρωτοπόρο τραπεζοιεδές σχήμα του. Και όλα αυτά λουσμένα μέσα στην φωτοχυσία της αντίστιξης, των αποχρώσεων του ρόζ. Στο πανέμορφο Ψυρρή, που μυροβολά κάθε στιγμή την ομορφιά της Αθήνας !Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 9-5-2020

Related

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 698240219906637664

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item