Το ζαχαροπλαστείο Choureal στην οδό Ερμού.

http://www.politikanet.gr/2020/05/choureal.html
Το ζαχαροπλαστείο Choureal στην οδό Ερμού.
Του Πάνου Αυγουστή*
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της εποχής είναι η δημιουργία μαγαζιών που πρωτοπορούν με νέες προτάσεις, εμμένουν στην ποιότητα των πρώτων υλών τους και εφευρίσκουν φρέσκιες εμπειρίες εστίασης που χαρίζουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης στους επισκέπτες τους. Σ’αυτά συγκαταλέγονται σαφώς και τα Choureal, που καταστήσανε τον πελάτη-επισκέπτη μέρος της μυσταγωγίας της παρασκευής του γλυκού του σ’ένα open εργαστήρι, στο οποίο συναρμολογείται το γλυκό μπροστά στα μάτια του. H Choureal αποτελεί ένα μοναδικό και βραβευμένο concept που εξειδικεύεται σε ένα αγαπημένο γλυκό: το προφιτερόλ. Ξεκίνησε το 2014 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με γερά και σταθερά βήματα ξετρέλανε το κοινό της, το οποίο ανακάλυψε έναν νέο τρόπο απόλαυσης του iconic γαλλικού γλυκού, που εξασφάλιζε φρεσκάδα σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης και γεύσεις… παραδείσου. Τον Δεκέμβρη του 2018 συστήθηκε και στους Αθηναίους, κι έγινε το πιο «πολυινσταγραμισμένο» θέμα κατά την περίοδο των γιορτών. Ψήνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου τα σου του να είναι πραγματικά φρέσκα, το Choureal έχει επενδύσει στις πρώτες ύλες για ένα ολοκληρωμένο quality control: υψηλών προδιαγραφών σοκολάτες (που εναλλάσονται γευστικά κάθε τόσο για να κρατούν το ενδιαφέρον των πελατών του ακμαίο και ακονισμένο), κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης, ολόφρεσκο artigianale παγωτό, χειροποίητα μπισκότα, σπιτικές μαρμελάδες. Έτσι, μπορούμε να δηλώσουμε με αυτοπεποίθηση, ότι εδώ το προφιτερόλ βιώνει μια ιδανική εκδοχή. Πηγή: athenshotspots.gr.
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments