Το ζαχαροπλαστείο "La Fete du Chocolat" στο Χαλάνδρι.

Το ζαχαροπλαστείο "La Fete du Chocolat" στο Χαλάνδρι.
Του Πάνου Αυγουστή*

Σημαίνει «γιορτή της σοκολάτας», δημιουργήθηκε από τον Μιχάλη και τη Χαριτίνη, και υποδέχτηκε τους πρώτους του πελάτες την πιο «σοκολατένια» περίοδο – παραμονή Χριστουγέννων του 2018. Το La Fete du Chocolat μπορεί να μετράει λίγους μήνες ζωής, αλλά καθημερινά «κερδίζει» ολοένα και περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες – δικαίως, αφού προσφέρει μερικά από τα πιο σαγηνευτικά γλυκά της πόλης. Σ’ένα περιβάλλον που εμπνέεται από τη γαλλική belle epoque, με καθαρές γραμμές και «νότες» προσιτής πολυτέλειας, θα ανακαλύψεις γλυκά λεπτοδουλεμένα, ολόφρεσκα, φτιαγμένα από το μηδέν, με φανατική προσοχή στην ποιότητα των πρώτων υλών. Φρέσκο βούτυρο, γάλα ημέρας, σοκολάτες από την Cacao Barry (που έρχονται απευθείας από τη Γαλλία) και φρούτα εποχής μετουσιώνονται σε ένα καλεϊδοσκόπιο ευπαρουσίαστων και γαργαλιστικών προτάσεων που συνθέτουν την εμπειρία La Fete du Chocolat. Στο κατάστημα θα συνειδητοποιήσεις πως είναι γευστικά ένα γλυκό που βιώνει μια ιδανική εκδοχή – από το βελούδινο προφιτερόλ με αφράτη κρέμα από βανίλια Μαδαγασκάρης, γεμιστά χειροποίητα σουδάκια και σως λευκής σοκολάτας με λάιμ και κουαντρό, το δημοφιλέστερο από τα ιταλικά γλυκίσματα τιραμισού με ελληνικό καφέ, τα αφράτα cream cakes (με αδυναμία μας το red velvet) και το ανάλαφρο, reinvented μιλφέϊγ με κρέμα πορτοκαλιού, κανέλα, μοναδικά σφολιατίνια και αμύγδαλα (μια αποκάλυψη!), το La Fete du Chocolat δεν κάνει «σκόντο» σε κανένα στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας και θριαμβεύει. Στα specialties του εκλεπτυσμένου ζαχαροπλαστείου, τα σοκολατάκια, τα οποία προσφέρονται σε ξύλινη πολυτελή κασετίνα για δώρα που καθηλώνουν. Σοκολατάκια με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, πιπέρι Μαγαδασκάρης, γκανάζ από φύλλα πούρου, τρουφάκια, διεγείρουν τις αισθήσεις και χαρίζουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης. Στο δυνατό «ρόστερ» και η λαχταριστή pavlova που φτιάχνεται à la minute (δηλαδή επιτόπου μπροστά σου) γεμίζεται με μους τυριού και συμπληρώνεται με μια ποικιλία σε toppings όπως αγριοφράουλα, φρούτα του δάσους, ροδάκινο-πορτοκάλι και άλλες ξεχωριστές προτάσεις αλλά και η υπέροχη πάστα με δενδρολίβανο, τραγανή βάση από λεμόνι και coulis βερίκοκο και μέλι. Πηγή: athenshotspots.gr

*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4882399181224678314

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item