Oι καλύτερες boulangerie της Αθηνας: Φούρνος Καλλιμάρμαρο

http://www.politikanet.gr/2020/07/o-boulangerie.html
Oι καλύτερες boulangerie της Αθηνας: Φούρνος Καλλιμάρμαρο
Του Πάνου Αυγουστή*
Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές της Αθήνας, στην πλατεία Βαρνάβα – που καθημερινά σφύζει από ζωή – και πολύ κοντά στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο, συναντάμε τον φούρνο Καλλιμάρμαρο, ορόσημο για την περιοχή, με ιστορία που ξεκινά από το μακρινό 1896. Εκτιμώντας τις εκάστοτε συνθήκες και νέες τάσεις στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, ο φούρνος Καλλιμάρμαρο, κατάφερε να παραμείνει αλώβητος στο πέρασμα των χρόνων, προσφέροντας στον κόσμο που διαχρονικά τον εμπιστεύεται, δημιουργίες, υψηλής διατροφικής αξίας και ξεχωριστής ποιότητας, αφού τα πάντα παρασκευάζονται εδώ, με ελληνικές και άριστες πρώτες ύλες με τη χρήση παραδοσιακών, χειροποίητων μεθόδων, ενώ εφαρμόζονται συστήματα διασφάλισης ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22.000: 2005. Το εκλεκτό φρεσκοψημένο ψωμί σε μεγάλη ποικιλία ειδών και φορμών, από ελληνικά πάντα άλευρα, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη αλλά συγχρόνως μεγάλης θρεπτικής αξίας, αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για όλους αυτούς που επιθυμούν να εισάγουν τον τρόπο διατροφής τους σε πιο υγιεινά μονοπάτια. Εδώ θα βρεις ωραιότατο Θρακιώτικο ψωμί, ολικής ή σταρένιο με ξύδι, προζύμι και μαγιά αλλά και Ζαγοριανό με κουρκουμά και σιμιγδάλι που θα σε μεταφέρουν γευστικά σε χωριά της Βορείου Ελλάδος, ενώ το Lamoreti, θα σου κλέψει την καρδιά, καθώς περιέχει τεσσάρων ειδών άλευρα (σίκαλη, κριθάρι, ολικής και σταρένιο) που απογειώνουν την κλασσική συνταγή. Πηγή: athenshotspots.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments