Οι δήμαρχοι της Αθήνας: Σπυρίδων Μπενιζέλος.

 Οι δήμαρχοι της Αθήνας: Σπυρίδων Μπενιζέλος.

Του Πάνου Αυγουστή*Ο Σπυρίδων Μπενιζέλος (1792-1874) ήταν πρόκριτος και πολιτικός.


Γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από μία εκ των δώδεκα αρχαιότερων αρχοντικών οικογενειών της Αθήνας, η οποία άκμασε κυρίως επί Τουρκοκρατίας. Υπήρξε ένας από τους πρώτους δημάρχους των Αθηνών και είναι θαμμένος στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών.


Το πατρικό της οικογένειας βρίσκεται στην οδό Αδριανού στην Πλάκα, ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής, και είναι το παλιότερο σπίτι της Αθήνας. Σήμερα δεν υπάρχουν απόγονοι της οικογένειας των Μπενιζέλων, οι οποίοι να φέρουν το συγκεκριμένο επώνυμο.


Ως δήμαρχος Αθηνών ο Σπυρίδων Μπενιζέλος λίγα έργα πραγματοποίησε. Η καθαριότητα της πόλης χειροτέρεψε, οι δρόμοι δεν επισκευάστηκαν και τα οικονομικά του δήμου χειροτέρεψαν. Το υδραυλικό πρόβλημα έμεινε άλυτο. Έκτισε ένα νέο σχολείο στην συνοικία Ντέκα, κατασκεύασε 50 κρήνες, βελτίωσε την ελεεινή κατάσταση του Νεκροταφείου, δενδροφύτευσε μέρος της οδού Πατησίων και βελτίωσε τον φωτισμό της πόλης. Πηγή: el.wikipedia.or


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 598722696021814152

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item