Τα εμβληματικά κτήρια της οδού Πατησίων: Kτήριο ΟΤΕ.

 Τα εμβληματικά κτήρια της οδού Πατησίων: Kτήριο ΟΤΕ.

Του Πάνου Αυγουστή*


Οικοδομήθηκε περί το έτος 1950, σε σχέδια του φημισμένου αρχιτέκτονα και καθηγητή του ΕΜΠ Κώστα Κιτσίκη (1892 – 1969), αποφοίτου τoυ Πολυτεχνείου Charlottenburg του Βερολίνου. Παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά ενός ιδιόρρυθμου δυναμικού νεοακαδημαϊσμού, με παλινδρομήσεις ανάμεσα στο μοντέρνο και το κλασσικό. Η παρουσία του υπήρξε αντάξια της αίγλης που ακτινοβολούσε η ευρύτερη περιοχή του Μουσείου και του Πολυτεχνείου την εποχή της ανοικοδόμησής του. Πηγή: criticeduc.blogspot.com

*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3861120177899532531

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item