Τα εμβληματικά κτήρια της οδού Πατησίων: Μικρό Πολυτεχνείο, Πατησίων 146 και Χανίων.

 Τα εμβληματικά κτήρια της οδού Πατησίων: Μικρό Πολυτεχνείο, Πατησίων 146 και Χανίων.

Του Πάνου Αυγουστή*


Εκλεκτικιστική μονοκατοικία του 1880. Στέγασε για χρόνια ανώτερη σχολή που είχε κύριο σκοπό την εκπαίδευση εργοδηγών, μεσαίων δηλαδή στελεχών, για δημόσια και οικοδομικά έργα. Επειδή ανάλογες ειδικότητες είχε και το Πολυτεχνείο, η σχολή αυτή έγινε γνωστή ως «Μικρό Πολυτεχνείο». Καθηγητές και σπουδαστές είχαν ξεκινήσει αγώνα για την αναβάθμισή του: από «Μικρό» να γίνει «Μεγάλο». Όταν όμως στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ιδρύθηκαν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), το «Μικρό Πολυτεχνείο» έκλεισε τον κύκλο της ζωής του[18]. Αργότερα το κτήριο στέγασε τμήματα της «Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών» αλλά γνώρισε και εγκατάλειψη και ερείπωση μέχρι το 2003, που ανακαινίστηκε και πέρασε στην ιδιοκτησία επιχειρηματικού ομίλου (Marks and Spencer). Πηγή: criticeduc.blogspot.com

*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8851278256807827318

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item