Οι Δήμαρχοι της Αθήνας: Δημήτριος Σηλυβριώτης.

 Οι Δήμαρχοι της Αθήνας: Δημήτριος Σηλυβριώτης.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Δημήτριος Σηλυβριώτης (1839 - 1919) διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων το 1894-95. Αρχικά ήταν Α' Δημαρχικός Πάρεδρος και ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου μετά τον θάνατο του Μιχαήλ Μελά. Η θητεία του που διήρκεσε δεκατρείς μήνες εκτέλεσε με επιτυχία τις απαραίτητες τρέχουσες ενέργειες, ιδίως στα ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, και των αναγκαίων αγορών για τα έργα αυτά. Κατά το μονοετές αυτό διάστημα εκδόθηκαν επίσης πολλά ψηφίσματα διαρρυθμίσεως του σχεδίου της πόλεως κατόπιν αποφάσεων του Υπουργείου των Εσωτερικών. Πηγή: el.wikipedia.org

*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2747985317539583061

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item