Τα εμβληματικά κτήρια της οδού Πατησίων: Συγκρότημα κατοικιών «Χαρά», Πατησίων 337.

 Τα εμβληματικά κτήρια της οδού Πατησίων: Συγκρότημα κατοικιών «Χαρά», Πατησίων 337.

Tου Πάνου Αυγουστή*Κτίστηκε το διάστημα 1959-1961 από τους αρχιτέκτονες Ιπ. Παπαηλιόπουλο και Αχ. Σπανό και τον πολιτικό μηχανικό Μ. Καρδαμίτση. Καταλαμβάνει ένα πλήρες οικοδομικό τετράγωνο και διαθέτει 116 διαμερίσματα, 9 ισόγεια καταστήματα επί της Πατησίων, εσωτερικό κοινόχρηστο κήπο με πράσινο και παιδική χαρά, φρεάτια πτώσης απορριμμάτων και κλιβάνους καύσης τους. Είναι ένα από τα ελάχιστα κτήρια της Αθήνας που διαθέτει ευχάριστους και βιώσιμους χώρους που διευκολύνουν την επικοινωνία και τις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των ενοίκων του. Πηγή: criticeduc.blogspot.com

*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 508285795406734620

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item