Οι αρχαίοι πολιτικοί της Αθήνας: Λεωσθένης Α

 Οι αρχαίοι πολιτικοί της Αθήνας: Λεωσθένης Α

Toυ Πάνου Αυγουστή*


Ο Λεωσθένης ήταν ρήτορας και πολιτικός των Αθηνών.

Το 361 π.Χ. στάλθηκε σε αποστολή για την απελευθέρωση της νήσου Περιπάρηθου (της σημερινής Σκοπέλου) που την πρωτεύουσά της Πάνορμο πολιορκούσε ο Αλέξανδρος ο Φεραίος.

Ο Αλέξανδρος ηττήθηκε απο τον Λεωσθένη και αναγκάστηκε να κλεισθεί στην ακρόπολη (φρούριο). Αργότερα ο Αλέξανδρος, επωφελούμενος από τηn ελάττωση της αθηναϊκής δύναμης λόγω αποστολής μοίρας σε άλλο προορισμό και της χαλάρωσης των μέτρων επιτήρησής των πολιορκητών, επιχείρησε νικηφόρο έξοδο και ανακατέλαβε την νήσο.

Οι Αθηναίοι θεώρησαν υπεύθυνο τον Λεωσθένη και τον καταδίκασαν σε θάνατο, εκείνος όμως κατέφυγε στη Μακεδονία και λέγεται ότι πέθανε στην αυλή του βασιλέα Φιλίππου Β' της Μακεδονίας. Πηγή: science.fandom.com


*O Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1267263436155219203

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item