Ποτέ πια φασισμός !

 Ποτέ πια φασισμός !


Μείζονα  μέρα ιστορικής μνήμης για τον  ελληνικό λαό,  η 21η Απριλίου 1967,  υπενθυμίζει σε όλους μας  την οδυνηρή κατάλυση  της δημοκρατίας απο τους έκθεσμους Απριλιανούς συνταγματάρχες και τα τραγικά επακόλουθα που είχε η χούντα τους,   αφενός για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  των δημοκρατικών ελευθεριών  και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,  αφετέρου για την προδοσία της μαρτυρικής Κύπρου,  που κατέστη  απο τις τραγικές τους ανεπάρκειες, την προδοσία και τα λάθη τους, ανυπεράσπιστο άθυρμα του Αττίλα και των Τούρκων.Πέρα από τον αυτονόητο επετειακό χαρακτήρα της ημέρας,  το ηθικό της μήνυμα είναι,  όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση  και να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Παραμένουν πάντοτε επίκαιρα τα αιτούμενα της εθνικής κυριαρχίας,  της κοινωνικής Δικαιοσύνης και τις ακεραίωσης των δημοκρατικών Θεσμών. Και για αυτά ο   δημοκρατικός λαός της Ελλάδος  και ιδιαίτερα η πρωτοπορούσα νεολαία,  που με τους αγώνες τους και τη θυσία τους,  κατέρριψαν την 7χρονη απριλιανή τυραννία,  θα είναι διαρκώς σε εγρήγορση !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 21-4-2021

Related

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5388038337976772448

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item