Μιλώντας στην Αθηναΐδα και τον Χρήστο !

 Μιλώντας στην Αθηναΐδα και τον Χρήστο !


Κάθε ραδιοφωνική παρουσία μου, συνιστούσε πάντα για μένα, αφενός μεν μία μεγάλη  τιμή,  αφετέρου μία μεγάλη ευκαιρία, να επικοινωνήσω με φίλους και ακροατές,  από τη μαγική έπαλξη του ραδιοφώνου,  που σου χαρίζει μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας, αλλά και ηθικής δύναμης.
Και τούτο γιατί το ραδιόφωνο έναντι των άλλων μέσων επικοινωνίας,  έχει πολλαπλασιαστική ισχύ στον αποδέκτη του,  μιας και δεν είναι ένα παθητικό μέσο, πού να καθιστά τον ακροατή στατικό δέκτη του μηνύματος που λαμβάνει,  αλλά μία δημιουργική σχέση  μετοχής,  που καλλιεργεί τη φαντασία και το μυαλό του  αποδέκτη  και του προξενεί  κριτική εγρήγορση.  Στην τηλεόραση ο ακροατής,  παρακολουθεί παθητικά το μήνυμα  και ενεργοποιεί ελάχιστα κριτικά στοιχεία της δημιουργικής του σκέψης,  για να φιλτράρει αυτά που προσλαμβάνει.  Σε αντιδιαστολή με το ραδιόφωνο,  που ενεργοποιεί αμέσως το μυαλό, τη φαντασία  και την κριτική σκέψη του ακροατή. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε εδώ για την γενικότερη  αξία, αλλά και επικοινωνιακή ισχύ του ραδιοφώνου, τα λόγια του γνωστού Αγγλοούγγρου ευθυμογράφου George Mikes, που σημείωνε στο έργο του «Σοφία για τους άλλους» : «Δώστε μου τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του κόσμου και εκατό ανθρώπους ικανούς στην προπαγάνδα και σε δυο μήνες μπορώ : να κάνω την Ελβετία κομμουνιστική χώρα, να πείσω όλους τους κατοίκους της Ονδούρας να βάψουν τα μαλλιά τους κόκκινα, να πείσω τη δημοκρατία της Κιργκίς της Σοβιετικής Ένωσης να ζητήσει την άδεια να προστεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της  Αμερικής» !

Με αυτά τα δεδομένα υπήρξαν μαγικές οι στιγμές για μένα,  στις οποίες είχα μιλήσει στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90,1 FM»  και ιδιαίτερα όσες φορές φιλοξενήθηκα από το εκπληκτικό δίδυμο της χαρισματικής Αθηναΐδας Νέγκα και του πολυμήχανου Χρήστου Φερεντίνου.  Στιγμές και  εκπομπές,  στις οποίες μιλήσαμε για μείζονα ιστορικά μας ορόσημα,  για την πολιτισμική μας πραγματικότητα,  αλλά και για άλλα μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Με την μαγική Αθηναΐδα, διάστικτη από την πολυεπίπεδη πνευματική και πολιτισμική της κατάρτιση, να ανεβάζει την αδρεναλίνη με τις μεστές, κοφτερές και γρήγορες ερωτήσεις της,  αλλά και τον πολυμήχανο Χρήστο φερεντίνο με την  υψηλή του αίσθηση της ιστορικής και κοινωνικής  μας πραγματικότητας  και το έξοχο και πηγαίο χιούμορ του,  να προσδίδει μία μοναδική, χαριέσσα ατμόσφαιρα στην εκπομπή.  Αναπολώ αυτές τις ωραίες στιγμές με την Αθηναΐδα και τον Χρήστο,  που κάναμε δυνατές εκπομπές και στέφθηκαν με την καθολική επιδοκιμασία του κοινού.  Για τούτο και επαναλήφθηκαν  κατόπιν αιτήματος των ακροατών !

Υπήρξαν μαγικές οι ραδιοφωνικές μου στιγμές με την Αθηναΐδα και τον Χρήστο,  που στην κυριολεξία με «έδεσαν» με το κοινό  και μου χάρισαν μία ανεκλάλητη ηθική ανάταση.  Τους αγαπώ πολύ και με την πρώτη ευκαιρία θα διασταυρωθώ ξανά, ραδιοφωνικά μαζί τους !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 8-4-2021

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7414283031537904470

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item