Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Πάρις Αλεξάντερ.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Πάρις Αλεξάντερ.

Του Πάνου Αυγουστη*


Ο Πάρις Μοσχόπουλος-Αλεξάντερ γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα (Παγκράτι) και μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στην Αμερική. Σπούδασε ηθοποιός στη Νέα Υόρκη και μετά εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες. Επέστρεψε συμμετέχοντας στη ταινία της Φοξ "Συνέβη στην Αθήνα" στην οποία υποδύθηκε τον αδελφό του ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Η νύφη το σκασε" 1962, "Αμφιβολίες" 1964, "Όχι κύριε Τζόνσον" 1965, "Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά" 1967 και σε άλλες. Πέθανε στις 26 Μαρτίου 2016.

Φιλμογραφία:

Κατάσκοποι στο Σαρωνικό (1968)

Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά (1967) [Φρεντ]

Έρωτες στη Λέσβο (1967) [Τζίμι Άντονι]

Ο 13ος (1967) [Δημήτρης Μπούμας]

Γεύση από έρωτα (1966) [Άλεκ]

Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [Τζον Τζόνσον]

Αμφιβολίες (1964) [Αντώνης Κορωνέλος / Φραγκιάς]

Αλίκη (1963)

Η νύφη τό σκασε... (1962) [Δημήτρης]

Συνέβη στην Αθήνα (1962) [Νίκος Λούης]


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8538961436959580975

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item