ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΤΡΙΤΗ 29/6/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ : 7:00 Μ.Μ., ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ», ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΙΖΥΗΝΟ

 Αθήνα, 29-6-21


Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι,

Καλησπέρα και καλή δύναμη !


Σας προσκαλούμε με πολλή αγάπη στην σημερινή μας διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, Τρίτη 29/6/2021 και ώρα : 7:00 μ.μ.,  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο  της «Πεμπτουσίας»,  όπου θα μιλήσουμε για τον κορυφαίο συγγραφέα της αθηναϊκής σχολής, Γεώργιο Βιζυηνό.

Για τον οιστρηλατημένο συγγραφέα της ελληνικής γραμματολογίας, που με την καινοτόμα αισθητική του τεχνοτροπία, την απήλλαξε από τους κόμητες και τους βαρώνους, που κυριαρχούσαν στην ελληνική λογοτεχνία του 19-ου αιώνα, ως δάνεια από τις επιφυλλίδες των γαλλικών εφημερίδων και την ζωογόνησε με την πρωτοπόρο στροφή του στην ψυχογραφία.


Για τον πολύγλωσσο και πλατιά κατηρτισμένο φιλόσοφο, που σφράγισε με την πολυεδρική πνευματική παρουσία του, την ελληνική διανόηση την προηγούμενη εκατονταετία.

Ακόμα για τον απαράμιλλο δημιουργό, του έξοχου διηγήματος «Το αμάρτημα της μητρός  μου» και του «Ποιος ήτο ο φονεύς του αδελφού μου», που δρόσισαν την ελληνική λογοτεχνία, με την πρωτοπόρα ψυχογραφική του προσέγγιση.

Τέλος για τον τραγικό δημιουργό, που πέθανε εγκαταλελειμμένος στο «Δρομοκαίτειο» Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, από παράνοια.

https://www.pemptousia.gr/pemptousia-web-radio/

Μαζί σας λοιπόν σήμερα Τρίτη  29/6/2021 και ώρα 7:00 μ.μ.  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της  «Πεμπτουσίας», για τον κορυφαίο μας έλληνα συγγραφέα, ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΙΖΥΗΝΟ.

Με πολλήν αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 29-6-2021

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4937227908264274598

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item