Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αισχίνης (εκ των Τριάκοντα).

 Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αισχίνης (εκ των Τριάκοντα).

Toυ Πάνου Αυγουστή*


Ένας από τους λεγόμενους στην αρχαιότητα Τριάκοντα Τυράννους που εγκαθίδρυσε στους Αθηναίους ο Σπαρτιάτης στρατηγός Λύσανδρος, μετά την ήττα που υπέστησαν απ΄ αυτόν, ήταν και ο Αισχίνης που όμως ουδεμία σχέση είχε με τον φιλόσοφο Αισχίνη, αλλά ούτε και με τον ολιγαρχικό Αθηναίο κατά τους περσικούς πολέμους.

Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα ο Αισχίνης μετά την ανάληψη της εγκάθετης εξουσίας το 404 π.Χ. ήταν αυτός που μετέβη μαζί με τον επίσης τύραννο Αριστοτέλη στη Σπάρτη όπου και ζήτησαν από τον Λύσανδρο ν΄ αποστείλει φρουρά στην αρχαία Αθήνα προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της "κάθαρσης" που είχαν αναλάβει οι Τριάκοντα Τύραννοι. Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 156761063462658780

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item