Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αισχίνης (εκ των Τριάκοντα).

 Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αισχίνης (εκ των Τριάκοντα).

Toυ Πάνου Αυγουστή*


Ένας από τους λεγόμενους στην αρχαιότητα Τριάκοντα Τυράννους που εγκαθίδρυσε στους Αθηναίους ο Σπαρτιάτης στρατηγός Λύσανδρος, μετά την ήττα που υπέστησαν απ΄ αυτόν, ήταν και ο Αισχίνης που όμως ουδεμία σχέση είχε με τον φιλόσοφο Αισχίνη, αλλά ούτε και με τον ολιγαρχικό Αθηναίο κατά τους περσικούς πολέμους.

Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα ο Αισχίνης μετά την ανάληψη της εγκάθετης εξουσίας το 404 π.Χ. ήταν αυτός που μετέβη μαζί με τον επίσης τύραννο Αριστοτέλη στη Σπάρτη όπου και ζήτησαν από τον Λύσανδρο ν΄ αποστείλει φρουρά στην αρχαία Αθήνα προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της "κάθαρσης" που είχαν αναλάβει οι Τριάκοντα Τύραννοι. Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 156761063462658780

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item