Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Απολλόδωρος (στρατηγός).

 Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Απολλόδωρος (στρατηγός).

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Απολλόδωρος ήταν Αθηναίος στρατηγός που διακρίθηκε στον πόλεμο εναντίον του Φιλίππου Γ΄ του Αρριδαίου όταν εκείνος πολιορκούσε την Πέρινθο το 340 π.Χ.

Ο Απολλόδωρος είχε αναλάβει τότε αρχηγός των επίκουρων στρατιωτών που είχαν αθροιστεί από τον Σατράπη της Μικράς Φρυγίας Αρσίτη με τη σύμπραξη των γειτονικών Σατραπών της Περσίας με τους οποίους και κατέφθασε έγκαιρα στην πόλη προς βοήθεια των πολιορκούμενων. Κατάφερε δε να διασπάσει τον αποκλεισμό και μέσα από τη στρατιά των πολιορκητών να εισέλθει στη πόλη. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Φίλιππος, εκ του ασταθή χαρακτήρα του, να εγκαταλείψει την πολιορκία αν και είχε πετύχει να εισέλθει στο εξωτερικό περίβολο των εσωτερικών τειχών της πόλης. Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1034100274508478725

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item