Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Θάνος Γραμμένος.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Θάνος Γραμμένος.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Θάνος Γραμμένος γεννήθηκε 1927 στο Αγρίνιο και σπούδασε στις δραματικές σχολές Σωκράτη Καραντινού και Εθνικού Θεάτρου.

Συνιδρυτής του συνεταιρικού θιάσου του Σ.Ε.Η. Άρμα Θεάτρου.

Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στον κινηματογράφο και το 1968 σκηνοθέτησε περιστασιακά στο θέατρο.

Δημοσιογράφησε στο λογοτεχνικό περιοδικό Eπιθεώρηση Τέχνης, όπου έγραψε κριτική θεάτρου και κινηματογράφου.

Το 1974 ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία Θυμάρι.

Φιλμογραφία

45m² (2010)

Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)

Το πέρασμα (2006)

Ο τελευταίος Ταμπάκος (2001)

Το καναρινί ποδήλατο (1999) [Σιούτης]

Μιρουπάφσιμ (1997)

Βαλκανιζατέρ (1996)

Προς την ελευθερία (1996)

Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)

Παράθυρο στη δύση (1994) [μπαρμπα-Κόλας (Νικόλας)]

Ο δραπέτης (1991)

Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου (1991)

Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης (1991)

Ο Παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι (1987)

Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)

Ανταύγειες πάθους (1987)

Παράξενη συνάντηση (1986) [Γεράσιμος]

Εν πλω (1985) [Μαρίνος]

Πέτρινα χρόνια (1985)[πολιτικός κρατούμενος]

Προσοχή, κίνδυνος! (1983)

Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί (1981)

Μεγαλεξανδρος (1980)

Η καγκελόπορτα (1978)

Υπόθεση Πολκ (1978)

Οι κυνηγοί (1977)

Ο θίασος (1975)

Ψυχή και σάρκα (1974)

Μοντέλο (1974)

Τα χρώματα της ίριδος (1974)

Με φόβο και πάθος (1972)

Μέρες του `36 (1972) [αδελφός του κατάδικου]

Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971)

Αναπαράσταση (1970) [Γιώργης]

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)

Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)

Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)

Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)

Το… θύμα (1969)

Ο παλληκαράς (1961)

Είμαι αθώος (1960)

Μαρία Πενταγιώτισσα (1957). Πηγή: finosfilm.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 477094872835394703

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item