Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Ντίνος Δουλγεράκης.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Ντίνος Δουλγεράκης.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Ντίνος Δουλγεράκης γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης το 1937 και σπούδασε στις δραματικές σχολές Εθνικού Θεάτρου και Γρηγόρη Βαφιά μετά την αποφοίτησή του από την Παιδαγωγική Ακαδημία.

Εργάστηκε με αξιόλογους αθηναϊκούς θιάσους και ανέπτυξε δραστηριότητα στο ραδιόφωνο και σε εκπομπές συνέχειας.

Το 1981 ίδρυσε το Επαγγελματικό Παιδικό Θέατρο, όπου παρουσίασε σε δική του σκηνοθεσία διάφορα έργα.

Σκηνοθέτησε επίσης έργα σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες του πολιτιστικού τμήματος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (1983) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (1994-1995).

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Χαράς Αποστόλου.

Πέθανε από έμφραγμα στις 25 Μαρτίου 2012.

Φιλμογραφία

Μειδιάστε παρακαλώ (1988)

Σιδηρά κυρία (1983)

Ο φαλακρός μαθητής (1979) [αστυνόμος]

1922 (1978)

Η αλήθεια είναι πικρή (1974)

Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)

Σ`έχω ανάγκη απόψε πολύ (1973)

Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)[Βερβεράκης]

Θανάση πάρε τ’ όπλο σου (1972)

Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972)

Ο εχθρός του λαού (1972)

Πίσω και σας φάγαμε (1972)

Ευδοκία (1971)

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)

Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)

Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)

Ο παιχνιδιάρης (1970)

Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)

Ο αετός των σκλαβωμένων (1970)

Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)

Το ανθρωπάκι (1969)

Ένας άντρας με συνείδηση (1969)

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό… (1969)

Η σφραγίδα του Θεού (1969)

Δάκρυα και διπλοπενιές (1969)

Η λυγερή (1968)

Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)

Καταραμένη ώρα (1968)

Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)

Η έβδομη μέρα της δημιουργίας (1966)

Φίφης ο ακτύπητος (1966)[σερβιτόρος]

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)[νύχτα, στο δρόμο του Πικερμίου]

Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)[λαχειοπώλης]

Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[θεατής στον αγώνα πυγμαχίας]. Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι Μ.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7319147847241560347

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item