Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αυτοκλής.

 Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αυτοκλής.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Αυτοκλής ήταν αρχαίος Αθηναίος στρατηγός που έδρασε κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Ήταν γιος του Τολμαίου. Το 424 π.Χ. συμμετείχε μαζί με τον Νικία και τον Νικόστρατο στη ναυτική επιχείρηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας εναντίον των Κυθήρων προκειμένου να καθυποτάξει και αυτά στην ηγεμονία της και να τα καταστήσει φόρου υποτελή όπως τα νησιά των Κυκλάδων.

Αργότερα ο ίδιος μαζί με τους έτερους δύο συστρατήγους υπέγραψε τη συνθήκη ειρήνης μεταξύ της Αθηναίων και Πελοποννησίων.

Η κατάληψη αυτή των Κυθήρων ήταν η δεύτερη που επιχείρησε η Αθήνα μετά εκείνης του Τολμίδη που κατά τον περίπλου της Πελοποννήσου, επιχειρώντας αιφνίδιες καταδρομές, είχε αιματοκυλίσει όλες σχεδόν τις παράλιες πόλεις ακόμα και νησιά του Ιονίου. Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4286401126514819007

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item