Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Τούλα Δράκου.

 Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Τούλα Δράκου.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Τούλα Δράκου-Σαραντοπούλου (Γεωργίου) γεννήθηκε το 1912 και το 1929 ήδη φοιτούσε στο Ωδείο.

Εμφανίστηκε νωρίς στο μουσικό θέατρο και την πρόζα.

Την περίοδο 1946-47 συνεργάστηκε με τους Λέλα Σκορδούλη-Τάκη Κάσση στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών σε ελληνικές οπερέτες και ηθογραφίες. Το 1949 εμφανίστηκε με δικό της θίασο στο Θέατρο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.

Ήταν 2η σύζυγος του ηθοποιού και θεατρικού επιχειρηματία Θεόδωρου Σαραντόπουλου.

Φιλμογραφία

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)

Δουλειές του ποδαριού (1962)

Ο λουστράκος (1962)

Η βαλίτσα με το πτώμα (1963)

Επιστροφή (1965)

Δοσατζού επιχείρησις γαμπρός (1966)

Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)

Πειραιάς ώρα 07:30 (1967)

Και οι πέντε ήταν κολασμένες (1968)[ως Τούλα Καρρά]

Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)

Τίμιος δρόμος (1968)

Η Σμυρνιά (1969)

Αμαρτωλές τσιγγάνες (1969)[ως Τούλα Καρρά]

Αλτ! και σ`έφαγα (1969) [Λουλού]

Προκόπης ο απρόκοπος (1969)

Νατάσα (1970)

Πίσω και σας φάγαμε (1972)[Ελένη]

Μια παρθένα εκδικείται (1973)

Γυμνοί στο χιόνι (1974)

Γυμνό κεντρί (1975)

Ο πειρασμός μιας παντρεμένης (1976). Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 6341496218570236016

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item