Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Τόνια Καζιάνη.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Τόνια Καζιάνη.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Τόνια Καζιάνη γεννήθηκε το 1945 στην Κέρκυρα (άλλη πηγή αναφέρει την Άνδρο).

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Τζώρτζη με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Ευγενία.

«Συναντήθηκε» καλλιτεχνικά με τον σύζυγο της στον «Αγνωστο πόλεμο», αφού η σειρά άρχισε να προβάλλεται μετά τη γνωριμία τους, το 1971.

Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 2007 στη σειρά «Τυφλόμυγα» του ΑΝΤ1.

Οι περισσότερες κινηματογραφικές της συμμετοχές σημειώνονται τη δεκαετία του ’70, σε φιλμ που άφησαν το δικό τους στίγμα, όπως τα «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά», στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, και «Επαναστάτης ποπολάρος» με συμπρωταγωνιστή τον γόη Κώστα Πρέκα.

Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος ταινίας

1966 5.000 ψέμματα

1970 Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα

1970 Τρελά κορίτσια απίθανα αγόρια

1971 Αδέλφια μου αλήτες πουλιά

1971 Διακοπές στην Κύπρο μας

1971 Ο Επαναστάτης “Ποπολάρος”

1972 Ο μάγκας με το τρίκυκλο

1973 Τα χρόνια της οργής

1977 Ο Κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται

1984 Αδέξιος εραστής

1985 Το θεατρινάκι

1987 Άγνωστος Πόλεμος 2: Ο Άνθρωπος με τα Δυο Πρόσωπα

1987 Ο κουρδιστός εραστής

1987 Ταξίδι… στη Μπανγκόκ

1988 Ο άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά

1988 Στον δάσκαλο μας με απάτη

1989 Θανάσιμο δίλημμα. Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 834598217397409899

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item