Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Νίκος Θηβαίος.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Νίκος Θηβαίος.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Νίκος Θηβαίος ήταν ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993. Μέλος του Σ.Ε.Η. το 1925.

Εμφανίστηκε σε οπερέτες (στον «Έσπερο» Νίκαιας και στο «Θέατρο Σμύρνης»).

Εργάστηκε και στα Θέατρα «Παπαϊωάννου» και «Σαμαρτζή».

Το 1949 πραγματοποίησε περιοδεία στο εξωτερικό με μεγάλο επιθεωρησιακό θίασο (Κ. Βερώνη, Αγγ. Μαυρόπουλος, κ.ά.).

Γενικά, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και θεατρικά σχήματα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίκα Θηβαίου (1904-1971) που συνεργάστηκε μαζί του τη δεκαετία του 1930 και σε δεύτερο γάμο με την Μαίρη Θηβαίου (Παπαδοπούλου) από το 1961, της αδελφής του ηθοποιού Αντώνη Παπαδόπουλου και πατέρας του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου…

Φιλμογραφία

Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)

Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)

Τα χρώματα της ίριδος (1974)

Ο άνθρωπος ρολόι (1972)

Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)

Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Λευτέρης]

Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)

Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

Αδούλωτη ράτσα (1969)

Ο πεθερόπληκτος (1968)

Ο μπακαλόγατος (1968)

Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)

Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1968)

Ο φιγουρατζής (1968) [Νικολάκης]

Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967) [Μανωλιός]

Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967) [Κοσμάς]

Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)

Το βλακόμουτρο (1965)

Επιστροφή (1965)

Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[ιδιωτικός ντετέκτιβ]

Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)

Όλα και τη ζωή μου ακόμα (1963)

Το μεροκάματο του πόνου (1963)

Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)

Ο ταξιτζής (1962)

Ζητείται ψεύτης (1961)

Το ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο (1959)[συγγενής μαθήτριας]. Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3543461606599442195

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item