Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αψίνης (σοφιστής).

 Προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας: Αψίνης (σοφιστής).

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Αψίνης (αρχαία ελληνικά: Ἀψίνης) ήταν αρχαίος Αθηναίος σοφιστής. Ήταν γιος του Ονέσιμου και εγγονός του συνονόματου Αθηναίου σοφιστή Αψίνη. Ο Αψίνης δίδαξε ρητορική στον τέταρτο αιώναμ.Χ.Επειδή ο Αψίνης άκμασε τον 4ο αιώνα μ.Χ., ο Αψίνης θεωρείται Λακεδαιμόνιος. 

Ο Αψίνης και οι μαθητές του ήταν εχθρικοί προς τον ρητορικό Ιουλιανό και τη σχολή του. Αυτή η εχθρότητα μεγάλωσε σε τέτοιο σημείο που κάποια στιγμή η Αθήνα ήταν σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, η οποία κατεστάλη από τον Ρωμαίο ανθύπατο.  Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.


www.politikanet.gr
Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5029942654092497805

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item