Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Ράνια Ιωαννίδου.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Ράνια Ιωαννίδου.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Ράνια (Ουρανία) Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο).

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Θεοδόση (πέθανε του 1995).

Έχει δανείσει τη φωνή της σε πάρα πολλές παιδικές σειρές όπως ”Ντένις ο τρομερός”, ”Κάντι-Κάντι”, ”Ρομπέν των δασών”, ”Καρουσέλ”, ”Σάντιμπελ”, ”Σέιλορ Μουν””Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν”.

Φιλμογραφία

Σκλάβοι στα δεσμά τους (2009) [Τασία]

Πάμε πάλι (2005) (1989) [Ελένη]

20 γυναίκες κι εγώ (1973)

Γράμμος (1971) [Χρυσούλα]

Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)

Πάρε το δάκρυ μου (1965)

Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[Νταίζη]

Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)

Το νησί των πειρασμών (1961)

Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)

Γαμήλιες περιπέτειες (1959). Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8592732233610925213

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item