Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Σάσα Καζέλη.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Σάσα Καζέλη.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Σάσα Καζέλη γεννήθηκε στα Ιωάννινα τo 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1957.Το πραγματικό της όνομα είναι Αναστασία Στασινή Κατσαρού.

Στις τέσσερις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου που πήρε μέρος (1956-1957) & στην κινηματογραφική ταινία “Ερωτικές Ιστορίες” του 1959 εμφανίζεται ως Σάσα Κατσαρού.

Υπηρξε η τέταρτη σύζυγος του ηθοποιού Τάκη Μηλιάδη.

Ζευγάρι στη ζωή και στο σανίδι ο Τάκης Μηλιάδης και η Σάσα Καζέλη υπήρξαν βασικά στελέχοι του μουσικού θεάτρου.

Μετά την γνωριμία τους δημιούργησαν δικό τους θίασο στις αρχές της δεκαετίας του ’70 περιοδεύοντας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γύρισε δύο ταινίες με την Φίνος Φιλμ, “Είμαι Αθώος” και “Οι Κληρονόμοι“.

Έφυγε από τη ζωή στις 21 Ιανουαρίου 2012.

Φιλμογραφία

1982 Ο ζιγκολό της Αθήνας

1970 Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά

1970 Νατάσα

1970 Ζητούνται γαμπροί με προίκα

1969 Για την τιμή και για τον έρωτα

1969 Ένας άνδρας με συνείδηση

1969 Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ)

1969 Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα

1968 Ποιος Θανάσης

1967 Ουδείς αναμάρτητος

1966 Μαζί σου για πάντα

1965 Γιατί μ΄εγκατέλειψες

1964 Οι κληρονόμοι

1961 Το σπίτι της ηδονής

1960 Είμαι αθώος

1960 Αμαρτωλά νιάτα

1960 Ο Θύμιος τα΄χει 400

1960 Είμαι αθώος

1960 Χριστίνα

1960 Το αγόρι π΄αγαπώ

1960 Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω

1959 Ερωτικές ιστορίες. Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8554416276338271026

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item