Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Μίμης Θειόπουλος.

 Oι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Μίμης Θειόπουλος.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Μίμης Θειόπουλος γεννήθηκε το 1929. Ερμήνευε πάντα πολύ μικρούς ρόλους στις ταινίες που συμμετείχε, ενώ στις βιντεοταινίες, έπαιζε περισσότερο.

Ήταν πετυχημένος στιχουργός και συνδέθηκε πολύ με τον Τόλη Βοσκόπουλο,αφού ήταν αυτός που έγραψε τους στίχους στις μεγάλες του επιτυχίες ”Πριν χαθεί το όνειρό μας”, ”Αποκοιμήθηκα”,, ”Οι αναμνήσεις” κλπ, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες, όπως με τους Χατζηνάσιο, Ζαμπέτα, Κατσαρό, Παπαδημητρίου, Νικολόπουλο κλπ .

Στις 8 Απριλίου 2010 άφησε την τελευταία του πνοή, αφού τον παρέσυρε μια μηχανή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Φιλμογραφία

Πολιτικη κουζίνα (2003) [Θωμάς]

Αιώνιος φοιτητής (2001)

Ο χαρτοπαίκτης (1990)

Η μάνα της φόνισσας (1989)

Η εκδίκηση του πατέρα (1989) [Βίκτωρ Ανθόπουλος]

Οι ομοφυλόφιλοι (1988)

Παλικάρι στα θρανία (1987)

Ράκος Νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας (1986) [Αντωνίου]

Έλα να… αγαπηθούμε ντάρλινγκ (έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ) (1986)

Μάθε παιδί μου μπάσκετ (1986)

Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή (1985)

Όταν οι ρόδες χορεύουν (1984)

Καμικάζι αγάπη μου (1983)

Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)

Μαριχουάνα stop! (1971)

Η ταξιτζού (1970)

Για την αγάπη του παιδιού μου (1963)

Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)

Ο διαιτητής (1963)

Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)

Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Λελέκος, οδοντίατρος]

Μερικοί το προτιμούν κρύο…(1962)

Δράκουλας και σία (1959)

Ο θείος από τον Καναδά (1959)

Γκολ στον έρωτα (1954)[Λελές]. Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3856546367700066422

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item