Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, σήμερα Τρίτη, 18-1-22 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» !

 Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, σήμερα Τρίτη, 18-1-22 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» !


Αθήνα, 18-1-22

Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι,

Καλησπέρα σας, 


Σας προσκαλούμε με πολλή αγάπη στην σημερινή μας διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, Τρίτη 18/1/2022 και ώρα : 7:00 μ.μ.,  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο  της «Πεμπτουσίας»,  όπου θα μιλήσουμε για τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό. 

Τον αισθαντικό μας λυράρη, που με την ευαίσθητη και πολυδύναμη γραφίδα του, εξύμνησε όσο κανείς άλλος τις αρετές και τα ελαττώματα της ελληνικής φυλής. Την ανδρεία, την φιλοπατρία, τη λεβεντιά, την τιμή, αλλά και τα μεγάλα μας ελαττώματα όπως τη διχόνοια, την ευπιστία, την ηθική αστάθεια, την έλλειψη εθνικής αυτοπεποίθησης, ενίοτε κ.α. Τον ποιητή που υπήρξε πρόδρομος της ελληνικής ποιητικής δημιουργίας και διάνοιξε νέους ορίζοντες με την πολυδιάστατη ευρωπαϊκή του παιδεία, στα ελληνικά γράμματα. Τον δημιουργό τέλος του έξοχου ηθικά «Ύμνου εις την ελευθερία», που δικαίως συνιστά ως Εθνικό μας ύμνος,  την πεμπτουσία, της πνευματικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας.

«Και η διχόνοια που κρατάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει, πάρ' το λέγοντας κι εσύ»

και ….

«Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η δόξα μονάχη
Μελετά τα λαμπρά παλικάρια και στεφάνι στην κόμη φορεί
Γινωμένο από λίγα χορτάρια, που είχαν μείνει στην έρημη γη»


Μαζί σας λοιπόν σήμερα Τρίτη  18/1/2022 και ώρα 7:00 μ.μ.  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της  «Πεμπτουσίας», για τον πατριάρχη της ελληνικής ποίησης Διονύσιο Σολωμό.

Με πολλήν αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
Αθήνα, 18-1-2022

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1198404844762265533

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item