Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Μαρί Καραβία.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Μαρί Καραβία.

Του Πάνου Αυγουστή*


Η Μαρία Καραβία, είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Γεννήθηκε στην Καβάλα, αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1974 στην Αθήνα. Εμφανίσθηκε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, την τηλεόραση και έκανε παρουσιάσεις στην κρατική ραδιοφωνία με θεατρικές και άλλες εκπομπές. Τέλος του 1989, εγκαταστάθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας και το 1990 ίδρυσε το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ, ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις σε δύο γλώσσες (Ελληνικά-Γερμανικά), όπως : „Γέρμα“ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, „Οι κουραμπιέδες“ του Γιώργη Χασσάπογλου, „Ηλέκτρα“ του Σοφοκλή. : „Λυσιστράτη“ του Αριστοφάνη, „Μήδεια“ του Ευριπίδη, «Τραγουδώντας στο Αιγαίο» μουσική παράσταση, „Αντιγόνη“ του Σοφοκλή, « Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!» του Μάκη Αντωνόπουλου.

Επίσης τις δίγλωσσες-μουσικές παραστάσεις, αφιερωμένες σε έλληνες ποιητές:

«Αυτός, ο κόσμος ο μικρός ο μέγας!». Ποίηση Oδυσσέα Ελύτη,

«Κουβέντα μ’ ένα λουλούδι». Ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

«Στον πηγαιμό για την Ιθάκη». Ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη.

«Αγγελικό και μαύρο φως..!». Ποίηση Γιώργου Σεφέρη

« Παράθυρο στον κόσμο της Ποίησης και της Μουσικής».

Το 2001 ιδρύει και από τότε είναι πρόεδρος της Πολιτιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και Μ.Κ.Ο.ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ, με έδρα την Καβάλα. Το 2005 διηύθυνε αναπτυξιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Λίβανο, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνεργασίας για τις αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες που προωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. .

Το πρόγραμμα αφορούσε την επαγγελματική κατάρτιση μέσω της μουσικής παιδείας με τη συνεργασία καθηγητών του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, και απευθυνότανε σε φοιτητές και σπουδαστές του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κασλίκ και του Κρατικού Ωδείου του Λιβάνου.

Υπήρξε Μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής του Δικτύου Πολιτισμού του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Φιλμογραφία

Μέρα καθημερινή (1971)

Εθελοντής στον έρωτα (1971)

Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)

Της ζήλιας τα καμώματα (1971)

Αντάρτες των πόλεων (1972)

Ιπποκράτης και δημοκρατία (1972)

Εραστές του ονείρου (1974)

Ψυχή και σάρκα (Εσύ κι' εγώ) (1974)

Τζακ ο καβαλλάρης (1979)

Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)

Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)

Παντρεμένος με πεθερά / Πάτερ Γκομένιος (1982)

Τα σαΐνια (1982) [Μπάρμπαρα]

Φρόσω... Φροσάρα (1988) [Ντόρα]. Πηγή: greekactor.blogspot.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3246729951947458599

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item