Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Χαριτίνη Καρόλου.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Χαριτίνη Καρόλου.

Tου Πάνου Αυγουστή*


Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη με καταγωγή από τον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και είχε άλλα επτά αδέλφια (ήταν η μικρότερη).

Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις με το “μικρόβιο” της υποκριτικής να έχει μπει μέσα της για τα καλά.

Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών (αποφοίτησε το 1964).

Ήταν σύζυγος από το 1986 του σκηνοθέτη και τηλεοπτικού παραγωγού, Σούλη Γεωργιάδη που πέθανε το 1997.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μία σπουδαία ηθοποιός και κολλητή φίλης της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Μάλιστα είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα» υποδυόμενες τις αντίζηλες.

Φιλμογραφία

1980 Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα

1980 Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες

1979 Το χαμόγελο της Πυθίας

1978 Υπόθεση Πολκ

1973 Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές

1972 Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας

1971 Αεροσυνοδός

1971 Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους

1971 Οι αμαρτωλοί

1970 Η ανταρσία των δέκα

1970 Ο μεγάλος ένοχος

1970 Ο Ντιρλαντάς

1970 Όμορφες μέρες

1969 Ζαβολιές

1967 Ερασταί του μεσαίου τοίχου

1967 Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω

1967 Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός

1966 Επιχείρησις Δούρειος Ίππος

1963 Ο αδελφός Άννα. Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1848205245380947063

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item