Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Ελένη Καρπέτα.

Tου Πάνου Αυγουστή*


Γεννήθηκε το 1937 στην Χιλιαδου Φθιώτιδας. Ηθοποιός και σκηνοθέτης. Απόφοιτη της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Το 1971 ίδρυσε με τον ηθοποιό Θανάση Παπαγεωργίου το θέατρο "ΣΤΟΑ" (Ζωγράφου) όπου ανέβασε αρκετά έργα έως το 1974 οπότε και αποχώρησε. Έπαιξε και σκηνοθέτησε πολλές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και από το 1974 έως το 1986 δίδασκε εκεί την υποκριτική τέχνη. Ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Είχε παντρευτεί τον Νίκο Ξανθόπουλο με τον οποίο απέκτησε έναν γιο.

Φιλμογραφία

Παράθυρο στη δύση (1994) [Πελαγία]

Μάης (1976)

Η θυσία του Αβραάμ (1971)

Επίσημη αγαπημένη (1969) [Λίνα]

Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1969)

Το τελευταίο αντίο (1969)

Δύσκολοι δρόμοι (1965)

Η πικραγαπημένη (1965)

Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)

Αλύγιστη στη ζωή (1964)

Με λύγιζε η φτώχεια (1964)[Νινέττα-καμαριέρα]

Βασιλιάς της γκάφας (1962) [Έλσα]

Ζήτω η τρέλα (1962)

Εξομολόγηση μιας μητέρας (1962)

Τέρμα τα δίφραγκα (1962) [χήρα]

Ψηλά τα χέρια Χίτλερ (1962) [Λέλα]

Ηλέκτρα (1961)

Συνοικία το όνειρο (1961) [Ελένη] Πηγή: greekactor.blogspot.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2736651437094157233

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item