Προσωπικότητες της Αρχαίας Αθήνας: Δημόνικος του Κιτίου.

 Προσωπικότητες της Αρχαίας Αθήνας: Δημόνικος του Κιτίου.

Του Πάνου Αυγουστή*


Ο Δηµόνικος, ήταν βασιλιάς τού αρχαίου Κίτιου στην Κύπρο.

Ο Δημόνικος γιος του Ιππόνικου, δεν είχε βασιλική καταγωγή αλλά ήταν Αθηναίος πολίτης που είχε λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του Ευαγόρα για την ένωση όλων των Κυπριακών βασιλείων . Οι Αθηναίοι, σύμμαχοι του Ευαγόρα, είχαν στείλει στόλο με τον Χαβρία καταφέρνοντας να εκθρονίσουν τον φοίνικα βασιλιά Μεληκιάθωνα, η βασιλεία του Δημόνικου κράτησε μόνο έναν χρόνο, αφού οι Αθηναίοι υπέγραψαν την Ανταλκίδειο ειρήνη παραχωρώντας την Κύπρο στους Πέρσες, έτσι αποκαταστάθηκε και στον θρόνο του Κίτιου ο Μεληκιάθων. Πηγή: el.wikipedia.org


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5360311055592321029

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item