Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Νάσος Κατακουζηνός.

 Οι ηθοποιοί της Φίνος Φίλμ: Νάσος Κατακουζηνός.

Του Πάνου Αυγουστή*


Γεννήθηκε 1938 στην Τάντα της Αιγύπτου και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Μετά από ολιγόχρονη παραμονή στο εξωτερικό επιστρέφει στην Ελλάδα και σπουδάζει σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Την ίδια περίοδο εργάστηκε στη διεύθυνση παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής Εξήντα λεπτά του αμερικανικού καναλιού CBS, με ανταποκρίσεις από την Ελλάδα. Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τις μεταγλωττίσεις ξένων εκπομπών και τις διαφημίσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τα σενάρια των σειρών τα έγραψε σε συνεργασία με το Φώτη Μεσθεναίο. Από το 1970 έως το 1994 διετέλεσε Υπεύθυνος Ξένου Προγράμματος στην ΕΡΤ1 και από το 1990 ανέλαβε την ίδια θέση στο MEGA. Αδελφος του ειναι ο σκηνοθετης Γιωργος Κατακουζηνος. 

Φιλμογραφία

Η Κύπρος στις φλόγες (1964)

Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965)

Κυριακή (1965)

Οι εχθροί (1965)

Φτωχός αλλά τίμιος (1965)

Υπάρχει και φιλότιμο (1965)

Οι κυρίες της αυλής (1966)

Τζίμης ο τίγρης (1966) 

Χαμένη ευτυχία (1966) 

Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)[στο δικαστήριο]

Διπλοπενιές (1966)

Εκείνος κι εκείνη (1967)

Τρούμπα 67 (1967)

Κοκοβιός και σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967)

Οι αντίζηλοι (1968) 

Αγάπησα έναν προδότη (1969) 

Γυμνοί στο δρόμο (1969)

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)

Ευδοκία (1970)

Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971)

Το προξενιό της Άννας (1972) [κονφερασιέ]

Ζήτημα ζωής και θανάτου (1973) 

Ο μεγάλος ερωτικός (1973). Πηγή: greekactor.blogspot.com


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.gr


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4189238366592126781

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item